Bu ayet açıkça bize yeryüzünün yuvarlak olduğunu bildirir. “Yuvarlar” ifadesinin Arapçası (Yukevvir), “top” (Kura) kelimesinden türetilir. Dünya tam olarak yuvarlak olmadığından, onun şekli için özel bir referans 79:30 ayetinde verilmektedir. Kuran, Kuran’ın vahyedilişinden asırlar sonra ortaya çıkan bilimsel bilgilerle doludur. Ek 20’ye bakınız.
İslam’ın İlk Direğinin “Eşhedü En La İlahe İlla Allah (Tanrı’nın yanında başka bir tanrı yoktur)” olarak ilan edilmesi olduğuna dair 3:18 ayetinde yer alan açık buyruğa rağmen, “Müslümanların” çoğunluğu Muhammed’in adını eklemekte ısrar ediyorlar. Bu En Büyük Kriter, Muhammed’in adını veya herhangi başka bir ismi eklemekten sevinç duymanın Ahirete inançsızlığı ifşa ettiğine dair bizleri ikaz eder. Ayrıca Dipnot 17:46’ya bakınız.
Bizim evrenimiz, milyarlarca ışık yılını kapsayan milyarlarca galaksisiyle, milyar trilyon yıldızıyla, sayılamayan desilyonlarca göksel cismiyle yedi evrenin en küçük ve en içte olanıdır. Yedi evrenin bu akıl almaz genişliği Tanrı’nın elinin içindedir. Tanrı’nın büyüklüğü işte böyledir. Ek 6’ya bakınız.
Diriliş Günü’ndeki olaylar dizisi borunun sembolik olarak üflenmesiyle başlar. Borunun—baygınlıktan korunan bir yaratık tarafından—ikinci üflenişi, tüm insanların dirilişine işaret eder; onlar bugünün Dünyasında diriltilecekler. Ardından bu Dünya, Tanrı’nın fiziksel gelişi ile yıkılacak, sonra yeni bir dünya ve yeni gökler yaratılacaktır (14:48). Ardından bizler gelişim derecemize göre katmanlara ayrılacağız (Ek 11).